dimarts, 29 de gener del 2013

CÒMIC ATENTA. TDA-H

Pàgina del còmic 'Atenta' (Janssen Cilag). (Foto: EL MUNDO)

 
Na Mar és una adolescent que sempre està ficada en problemes.  Absent, activa, vital, decidida, impetuosa.... No atura mai! I ara, que ja s'acosta a la vida adulta, la seva actitud li crea més d'un inconvenient.  Convertida en dissenyadora aconsegueix una feina de comercial.  Quan el seu primer client li demana un encàrrec ella no escolta.  Ho intenta amb totes les seves forces però es distreu amb qualsevol cosa, s'entusiasma exageradament o simplement patina i cau.  No ho pot evitar.  No ho pot aturar.  No entén què li passa.  Ara ja és gran i certes conductes ja no s'entenen ni se li perdonen ni justifiquen.
 
Aquesta jove tan extrema és el personatge principal d'un còmic divulgatiu publicat a Espanya amb la finalitat de cridar l'atenció sobre aquest dèficit, molt sovint mal diagnosticat, tard i malauradament mal entès.
 
El doctor J.A. Hormahechea, cap de Psiquiatria de l'Hospital Quirón de Biscaia, és el pare del projecte, juntament amb l'artista i dibuixant Roberto Bergado.  Està prologat per Luis Prieto i editat per la farmacèutica Janssen Cilag. 
 
La intenció del còmic Atenta (meitat còmic i meitat assaig) és que les persones que es puguin veure reflectides acudeixin a l'especialista per tal d'aconseguir un bon diagnòstic i una posterior intervenció.  El més adient, segons Hormahechea, passa per la detecció precoç, un diagnòstic adequat i la combinació de tractament i psicoteràpia.
 
ETS TU NA MAR????
                                                      Portada del còmic 'Atenta'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada